I edycja kursu dla Dietetyków Szpitalnych oraz Specjalistów ds. Żywienia w Szpitalu zakończyła się sukcesem. Uczestnicy poznali różne formy edukacji żywieniowej, które mogą być realizowane w Szpitalu oraz stworzyli projekty edukacyjne dostosowane do miejsc pracy. Odbyły się ćwiczenia dotyczące efektywnej komunikacji z pacjentem.
Zapraszamy na
II edycja kursu odbędzie się 2 kwietnia 2016 z przyczyn niezależnych od organizatora kurs nie odbędzie się
natomiast serdecznie zapraszamy na
III edycja kursu odbędzie się 14 maja 2016
Szkolenie dla dietetyków szpitalnych i specjalistów do żywienia odbędzie się w Szpitalu Klinicznym Przemienienia Pańskiego UM w Poznaniu przy ul. Długiej 1/2 w sali S90 przy Pracowni Rezonansu Magnetycznego
Proszę o zapisywanie się na kolejne edycje ze względu, iż obowiązuje kolejność przysłanych zgłoszeń.
Program warsztatów:
900 - 1030 Istota żywienia szpitalnego i rola dietetyka jako członka zespołu terapeutycznego
1045 - 1215 Formy edukacji żywieniowej wśród pacjentów Szpitala
1230 - 1400 Komunikacja z pacjentem
1400 - 1430 przerwa na lunch
1430 - 1600 Projekt edukacji żywieniowej - jak konstruować
1615 - 1745 Praktyczne tworzenie projektów edukacyjnych dostosowanych do potrzeb miejsca pracy oraz prezentacja

mgr Ewa Kaczmarek
Dietetyk, psychodietetyk.
Absolwentka:
kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu
podyplomowego kierunku Psychodietetyki w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej w Poznaniu
systematycznie bierze udział w licznych kursach i szkoleniach z zakresu żywieniowego
Pracuje w Szpitalu Klinicznym Przemienienia Pańskiego UM w Poznaniu
Prowadzi zajęcia z zakresu dietetyki i psychodietetyki ze studentami
Udziela konsultacji dietetycznych oraz pomaga w zmianie nawyków żywieniowych
Specjalizuje się w żywieniu osób z problemami kardiologicznymi, zespołem metabolicznym oraz żywieniem dzieci
Pomaga dzieciom z nadwagą oraz otyłością
Prowadzi liczne warsztaty i szkolenia związane z odżywianiem oraz zmianą nawyków żywieniowych
Aktywnie promuje zdrowy styl życia i wierzy, że prawidłowe odżywianie odgrywa ważną role w profilaktyce zdrowotnej, jak również wspomaga leczenie wielu chorób